Üdvözlünk Vendég! Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj
2024. március 29 - 7:31

Ma Auguszta napja van. Sok boldogságot kívánunk!

Kitűnő muzsikával szórakoztatta Balfot az oberlausitzi harmonikáscsoport

Az eredetileg 40 tagú együttes vezetője Katrin Samuel, zenepedagógus. Kérdésünkre elmondta, hogy Oberlausitz tartomány minden részéből érkeznek a fiatalok az Akkordeon együttesbe. Többek között 22 éves leánya és 18 éves fia is tagjai a zenekarnak, ezúttal ők sajnos más elfoglaltságuk miatt nem lehettek itt, mint ahogy jónéhány másik zenész sem, iskolai és/vagy munkahelyi kötelezettségeik miatt. Katrin 1992 óta vezeti a zenekart. Most másodszor tartózkodnak hazánkban, fellépnek többek között majd Sopronban, a Fő téren is a német-magyar barátság hete alkalmából. Persze ez az utazás - lévén 12-25 év közötti diákokról szó - nem csak a muzsikáról szól, egyúttal kirándulás is. Mennek még a Balatonhoz, megnézik Sopronnak és környékének látnivalóit. Tavaly a kastélyok (Fertőd, Nagycenk stb.) voltak soron, idén elsősorban a természeti környezetre koncentrálnak, de szeretnénekk - ha csak rövid ideig is - bekukkantani a VOLT fesztiválra.

A művelődési ház ismét zsúfolásig megtelt, de akik eljöttek, nem bánták meg. A  harmonikások  kis csoportja már az előadás előtt az ajtóban is muzsikált vendégcsalogatóként, majd odabent kiválóan szerkesztett, jó hangulatú másfél órás örömzenével szórakoztatták a közönséget. A műsorban helyet kapott Mozart éppúgy, mint a magyar közönség által is jól ismert popzene klasszikusai, operettslágerek és persze a népzene. A Rosamundét  (Sej-haj Rozi...) már a harmonikásokkal együtt énekelte a közönség.

Az este baráti beszélgetéssel telt , fehér asztal mellett.

Köszönet Vinkovics Józsefnek, aki a kitűnő pörköltet főzte, a Weninger- és a Kovács Pincészetnek a felajánlott borokért, a Szomjas Szúnyog Bt-nek a segítségért.

írta: sobaten
Vissza a főoldalra   ◊   Vissza a cikkekhez
Valid XHTML ImpresszumKapcsolatTárhely
© Coypright 2008 Balf honlapja ♦ Minden jog fenntartva!
Designed and Coded by Homoki-Farkas Dániel & honlapkészítés-javítás weboldalszerviz.hu 2011
Valid CSS
Tested on IE7 and Firefox

Az oldal 0.0055 másodperc alatt készült el.

SPAM SPION   Google analytics   Idézetek   www.merleg.biz
Tradicionális Usui Reiki