Üdvözlünk Vendég! Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj
2024. március 28 - 17:34

Ma Gedeon napja van. Sok boldogságot kívánunk!

Ez történt a lakossági fórumon

Kocsis János, önkormányzati képviselő, a Sopron-Balf Településrészi Önkormányzat elnökének rövid köszöntője után dr. Fodor Tamás, Sopron. MJ. Város polgármestere tájékoztatta a megjelenteket a 2009-es költségvetésről, a lehetőségek és tények tükrében. Ezt követően máris a lakossági kérdések és válaszok következtek:
Kiss Tamás kért és kapott vélaszt az építményadókkal kapcsolatos elképzelésekről. A Polgámester Úr elmondta, hogy a városnak nincs szándékában az építményadók emelése.

Ezután emelkedett szólásra Firtl Mátyás, a környék országgyűlési képviselője, aki az ország gazdasági helyzetéről adott átfogó tájékoztatást és elmondta, hogy a Balfot Fertőrákossal összekötő út ügyében eddig mit sikerült tenni: bár még döntés nincs, a lobbyzás tovább folytatódik.
Ismét néhány lakossági felvetés következett. Palotai György válaszolt Ambrus Csaba felvetésére a balfi iskolai és óvodai konyha bezárásáról. Mint elmondta, nem volt alaptalan a híresztelés, költségcsökkentésrevolna szükség ezen a területen, de egyelőre a konyha nem szűnik meg. Ugyancsak Ambrus Csaba kérte a városvezetést, hogy vegye fel a kapcsolatot a T-commal, a buszfordulóban található csúnya és mára már műszakilag is korszerűtlen (széles sávú kommunikációra alkalmatlan) telefonközpont felújítása, szépítése ügyében.Firtl Mátyás ígéretet tett, hogy levélben keresi meg a T-Com-ot. Huszár László Horváth Jenőék kérését tolmácsolta: szükség volna Balfon is legalább heti egy alkalommal gyógyszertárra. Palotai György válaszában elmondta, hogy ma már a gyógyszertárak is vállalkozási formában működnek, az önkormányzat ebben az ügyben nem tehet mást, mint hogy az esetleges jelentkezőt támogatja. A lehetőséges megoldás a mobilpatika, mely térítés ellenében házhoz hozza a gyógyszert.
Ismét Ambrus Csaba kérdezett: idén ténylegesen lesz-e forrás járdaépítésre? Kocsis János, a részönk elnöke elmondta, hogy a tavasszal vagy legkésőbb nyár elején a Bozi utcában megkezdődnek a munkák. Terey Miklós a Pilerin- dülő már a Legfelsőbb Bíróságon lévő ügyét említette, felvetette a temető őrzésének kérdését, valamint a régi Savanyúkút megóvásának lehetőségét. Szalai Vince a Fertő utcában lévő árok befedésére kérdezett - erre idén biztosan nem lesz pénz, válaszolta az önkormányzat nevében Kocsis János. Simon József a település feletti szőlőkben lévő betonozott vízlevezető árkok elhanyagolt állapotát említette, ehhez kapcsolódott Kovács Ferencné, aki a földutakon uralkodó áldatlan állapotokról beszélt és kérdést tett fel arról, hogy a pályázatokhoz szükséges önrészek rendelkezésre állnak-e?
A kisbalfiak nevében Varga Sándor tett fel kérdéseket az Erdőszéli út szilárd burkolatával kapcsolatban, melynek ügye évek óta húzódik, az elégtelen kisbalfi közvilágítást említette, majd a kisbalfi buszváró kérdését vetette fel. Ez utóbbira azonnal pozitív válasz kapott, a buszmegálló még idén elkészül.
Végül Foki Gábor a Balf Alapítvány elnöke kérdezett a gyógyfürdő tulajdonjogáról. Ugyanis korábban szó volt róla, hogy önkormányzati tulajdonba kerülhet. A válaszban elhangzott, hogy jelenleg ez nem megvalósítható, de a Polgármester Úr a Szanatórium vezetésével együtt vizsgálja a fürdő fejlesztési lehetőségeit.
A szép számmal megjelent, a - a felvetett problémák ellenére is pozitív hangvételű - fórumon aktívan résztvevő lakosság már tudja: együtt könnyebb, a kimondott problémákra közösen kell a megoldásokat keresni.

 

 

♦♦♦ Módosítva: 2009-03-07 ♦♦♦

írta: sobaten
Vissza a főoldalra   ◊   Vissza a cikkekhez
Valid XHTML ImpresszumKapcsolatTárhely
© Coypright 2008 Balf honlapja ♦ Minden jog fenntartva!
Designed and Coded by Homoki-Farkas Dániel & honlapkészítés-javítás weboldalszerviz.hu 2011
Valid CSS
Tested on IE7 and Firefox

Az oldal 0.0237 másodperc alatt készült el.

SPAM SPION   Google analytics   Idézetek   www.merleg.biz
Tradicionális Usui Reiki