Üdvözlünk Vendég! Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj
2024. június 24 - 5:35

Ma Iván napja van. Sok boldogságot kívánunk!

Balf Alapítvány

Az alapítvány elnöke: Foki Gábor, 9494 Balf, Akácfa sor 5.
Elérhetőségek: Tel/fax: 36/99-339-227
e-mail: balfalapitvány@freemail.hu

A Balf Alapítány 1992 óta létezik. Egy magánlakásban működik, a kuratóriumi elnök lakásán, itt tartja összejöveteleit és a tevékenységével kapcsolatos szervező és adminisztrációs feladatokat is innen végzi. A közhasznú alapítványt 6 fős kuratórium irányítja, Foki Gábor elnök vezetésével.

A kezdeti nehézségek után az utolsó 6-8 évben alapítványunk tevékenységére jellemző, hogy közel 80 kulturális rendezvényt szerveztünk, amióta pedig Balf is az UNESCO Világörökség része, szoros kapcsolatot építettünk ki a Fertő-táj Világörökség Egyesülettel, az emberi, építészeti és tájjellegű értékek fokozott megóvására és ápolására.

Szervezési szinten részt vettünk a balfi evangelikus templom 18. századi orgonájának felújításában, emlékművet hoztunk létre a háborús balfi áldozatoknak, figyelemmel kísérjük és segítjük az iskola működését.

Rendezvényeink között szerepel számtalan komolyzenei koncert, kisgrafikai és egyéb kiállítás (idén pl volt függyönyfantázia, falvédő, grafikai kiállítást és nem utolsósorban évente megrendezzük a már országos hírnevet szerzett balfi madárijesztő kiállítást), évente szervezzük a Magyar Kultúra Napját, a Költészet Napját (kezdetben Sopron helyett, most már Sopron mellett) az Idősek Napját, a hagyományőrző májusfa állítást és kitáncolást. Szervezzük az újszerű Temetői Koncertet Mindenszentek napján és aktívan részt veszünk a karácsonyi hangulat és a télapó est létrehozásában. (Díszvilágítás, stb.) Nagyrendezvényünk minden évben az immár több napos Balfi Szüreti Napok rendezvénysorozata, mely egyre több idegent vonz településünkre. Ezeken a napokon a jókedv és derű mellett hagyományőrző szüreti felvonulásunk, kismesterségek bemutatása, képzőművészeti kiállítások, táncbemutatók, tájjellegű borverseny, könyvbemutatók és sportesemények színesítik a palettát.

A Balf Alapítvány tartja a fenn ( a részönkormányzattal közösen) a havonta 8 A4 oldalon megjelenő Balfi Hírek c. újságot, melyet minden házba ingyenesen juttatunk el. Feltétlenül fontosnak érezzük, hogy az emberek tudjanak szűkebb pátriájuk dolgairól, eseményeiről, ez az újság nem reklámújság.

Két évvel ezelőtt szponzori segítséggel (Balfi Ásványvíz Üzem) egy albumszerű könyvet is adtunk ki „A madárijesztők ürügyén” címmel, mely a madárijesztő kiállításról készült fotók segítségével humoros formában szól a magyar emberek és – természetesen a balfiak – életéről, gondolatairól.

Terveink között szerepel eddig elért eredményeink megőrzése és továbbfejlesztése, kapcsolataink kibővítése, valamint jelenleg dolgozunk egy falumúzeum létrehozásán.

Kérjük, ha részünkre ajánlja fel adója 1 %-át, a szelvényre az alábbi számot írja:

 

18526372-1-08 
 

2007. évi SZJA 1% elszámolása2007 évben befolyt SZJA 1 %-os támogatás 209 350 Ft

 

Müködési költségekre:
29 240 Ft
Balfi Szüreti Napok:
6 516 Ft
Templomi koncert:
24 000 Ft
Kultúrház internet router:
15 100 Ft
Iskolai úszás buszköltség támogatáa:
50 000 Ft
Óvoda figyelmeztető táblák:
28 000 Ft
Babfesztivál:
56 494 Ft
Kiadások összesen
209 350 Ft

 

írta: sobaten
Valid XHTML ImpresszumKapcsolatTárhely
© Coypright 2008 Balf honlapja ♦ Minden jog fenntartva!
Designed and Coded by Homoki-Farkas Dániel & honlapkészítés-javítás weboldalszerviz.hu 2011
Valid CSS
Tested on IE7 and Firefox

Az oldal 0.0201 másodperc alatt készült el.

SPAM SPION   Google analytics   Idézetek   www.merleg.biz
Tradicionális Usui Reiki