Üdvözlünk Vendég! Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj
2024. április 20 - 17:55

Ma Konrád, Tivadar napja van. Sok boldogságot kívánunk!

Temetői koncert 2010.

 

Az idén az időjárás is kegyes volt, így nagyon sok, több száz  érdeklődőt vonzott hagyományos temetői koncertünk. A Szt. Farkas templom mindössze hetven-nyolcvan ember befogadására alkalmas, így a megjelentek túlnyomó többsége kivetítőn kísérhette figyelemmel az eseményeket.
A temető sarkából a balfi  fáklyás fiatalok kíséretében érkezett a Brass Brothers a templomba, az ő zenéjükkel vette kezdetét a program. Ulrich Judit műsorvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó Attila magyartanár  világította meg szép példákkal a magyar irodalom és a halál gondolatkörének összefüggéseit. Egy népdal hangzott el azután Ulrich Judit tolmácsolásában, majd H.Nagy Cecília adta elő Ady Endre: A halál rokona c. költeményét. Őt követte a Balfi Kórus négy dallal, Baader Erik karnagy úr vezényletével. A negyedik, többszólamú dal egyben ősbemutató is volt – a karnagy úr szerzeménye. Nagy sikert aratott méltán megbecsült kórusunk. Ezután Juhász Gyula: Anna örök c. költeményét  adta elő a műsorvezető, majd Németh Antal esperes-plébános úr gondolatait hallhattuk a Mindenszentek és Halottak Napja kapcsán – amit mondott, érzékletes példákkal, mindenkihez szólt. Végül a templomban St. Martin köszöntötte a közönséget és játszott el három számot, hírnevéhez és tehetségéhez méltóan. A temetői koncert záró mozzanataként a tömeg a fúvósok és fáklyások kíséretében a Nemzeti Emlékhelyhez vonult, ahol a balfi részönkormányzat képviselői helyezték el a kegyelet virágait. Végül a menet fáklyák fényében, a zenészek kíséretében a művelődési házhoz érkezett, ahol a program St. Martin koncertjével folytatódott, majd a nap szellemében levetítettük a művész Lelkek érintése c. filmjét. A film a Fiumei úti Nemzeti Pantheonban készült, St. Martint a Váci Filharmonikusok kísérik. Nem csak zenél a filmben, de saját verseket és a magyar irodalom gyöngyszemeiből is hallhattunk tőle.
Az este majdnem a másnapba nyúlott, meghitt beszélgetéssel, zenével, ünnepi gondolatokkal.
Ezúton mondunk köszönetet a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft-nek, a Balfi Részönkormányzatnak és a Balf Alapítványnak, a Weninger Picészetnek, Németh Antal, Kovács Ferenc balfi borosgazdáknak,  valamint a fellépőknek és mindazoknak – köztük is kiemelten Kassai Zoltánnak a technikai támogatásért – akik munkájukkal , vagy bárminemű segítségükkel lehetővé tették a rendezvény sikerét.
(hl)
 
 

♦♦♦ Módosítva: 2010-11-04 ♦♦♦

írta: sobaten
Vissza a főoldalra   ◊   Vissza a cikkekhez
Valid XHTML ImpresszumKapcsolatTárhely
© Coypright 2008 Balf honlapja ♦ Minden jog fenntartva!
Designed and Coded by Homoki-Farkas Dániel & honlapkészítés-javítás weboldalszerviz.hu 2011
Valid CSS
Tested on IE7 and Firefox

Az oldal 0.0052 másodperc alatt készült el.

SPAM SPION   Google analytics   Idézetek   www.merleg.biz
Tradicionális Usui Reiki