Üdvözlünk Vendég! Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj
2023. június 10 - 0:28

Ma Margit napja van. Sok boldogságot kívánunk!

Végetért a XII. Balfi Szüreti Napok rendezvénysorozata

 

Pénteken, 27-én délután kezdődött a XII. Balfi Szüreti Napok azon része, ami már a közönség számára is látható volt. (Előtte, kedden a Balfi Borverseny zsűrizése zajlott.)
A Játékpart, azaz Dionüszosz beach kezdetekor még a szervezők bizakodtak abban, hogy a hangulatosan és stílusosan berendezett játszótéren és környékén zajlanak le a gyermekprogramok, homokvárépítő versennyel, ügyességi játékokkal, kreatív programokkal és a „Lóbita” egyszemélyes bábszínház (mesemondó műsorával. Kár, hogy az időjárás közbeszólt és az egész programmal át kellett költözni a művelődési házba, mert a program igazából szabadtéri környezetben lett volna teljes, de végül így is jól sikerült.
Szombaton reggel nyolckor kezdődött az iskola udvarán a Balfiaskó című játékos, főzőcskézéses vetélkedő, melyre meghívtuk a környező települések csapatait is. Végül Fertőendréd, Ágfalva és Harka csapata vett részt a balfi csapaton kívül a nagyon jó hangulatú eseményen. (Az erről és a felvonulásról készült fotók technikai okokból később láthatók a honlapon.)
Ugyanezen a délelőttön nyílt meg – a számtalan balfi kötődéssel rendelkező -  Némethné Nagy Ilona kiállítása a művelődési házban. Balf ismét jelentős értékű képpel gyarapodott, az alkotó egy közel 140 ezer forint értékű selyemképpel köszönte meg a lehetőséget. (A kiállítás még szeptember 10-ig látható hétfő kivételével naponta 15-17 óráig a kultúrházban. )
Mint minden évben, idén is a rendezvény fénypontja a szüreti felvonulás volt. Látványos, színes kavalkád, kitűnő ötletek és feldíszített porták fogadták a nagyon sok felől ide látogató vendégeket.
Ezt követte a rendezvénysátorban a kulturális program. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével és köszöntő beszédet mondott dr. Fodor Tamás, Sopron MJ. Város Polgármestere, kíséretében megjelent dr. Simon István és Abdai Géza Sopron MJ. Város alpolgármesterei, valamint Kocsis János, Sopron-Balf Településrészi Önkormányzatának elnöke és a balfi körzetben a Fidesz- KDNP színeiben induló Németh Mária önkormányzati képviselő, valamint Tóth Éva a www. sopron.hu vezető szerkesztője.
A kulturális műsor sokszínű forgatagában fúvószene, mazsorettek, operett, hastánc, hip-hop, néptánc szórakoztatta a közönséget. A délután program záróakkordja a Balfiasko, a Balfi borverseny, a Legszebb porta, a Legötletesebb felvonuló, a Legjobb madárijesztő díjak átadása következett. (Ez utóbbinál azért el kell mondani, hogy sokan keresték a domboldalon a már megszokott madárijesztő-tömeget. Idén mindössze néhány készült, azok viszont szépek.)
Az estét a Szüreti Bál zárta, ahol a zenét a Club7 szolgáltatta, sztárvendégként pedig Csocsesz fokozta a hangulatot.

♦♦♦ Módosítva: 2010-09-16 ♦♦♦

írta: sobaten
Vissza a főoldalra   ◊   Vissza a cikkekhez
Valid XHTML ImpresszumKapcsolatTárhely
© Coypright 2008 Balf honlapja ♦ Minden jog fenntartva!
Designed and Coded by Homoki-Farkas Dániel & honlapkészítés-javítás weboldalszerviz.hu 2011
Valid CSS
Tested on IE7 and Firefox

Az oldal 0.0057 másodperc alatt készült el.

SPAM SPION   Google analytics   Idézetek   www.merleg.biz
Tradicionális Usui Reiki