Üdvözlünk Vendég! Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj
2024. március 19 - 8:14

Ma József napja van. Sok boldogságot kívánunk!

Így ünnepeltünk október 23-án

 

"Szeretettel és tisztelettel köszöntöm a megjelentek a Balfi Kulturális Egyesület és a magam nevében is. Október 23-a mindig fontos ünnep, de  ma itt, Balfon igyekszünk különösen emlékezetessé tenni. Lakossági kezdeményezésnek, igénynek teszünk eleget azzal, hogy ünnepi megemlékezésünk keretében emlékoszlopot adunk át, azért, hogy tanúsítsuk - többek között - ezzel is: 1956 szellemét, emlékét őrizzük és átadjuk utódainknak. Álljon itt az oszlop emlékeztetőül mindenkinek: magyarságunk és szabadságunk pótolhatatlan, örök értékeink!" -mondta Nagy Balázs, a Balfi Kulturális Egyesület elnöke bevezetőjében.
 
Valóban szép ünnepség keretében adhattuk át az emlékoszlopot, mely a Kulturális Egyesület segítségével jött létre. A lakossági kezdeményezés alatt pedig nem csak "kívánságot" kell érteni, hiszen  Kincses Ferencné  és családja jelentős pénzadománnyal, mások munkával, dologi segítséggel támogatták az emlékoszlop létrejöttét. Az alkotó Vinkovits József, szintén balfi fiatal.
Az ünnepi műsort Kovács Ferencné  részönkormányzati képviselő vezette, ünnepi beszédet Firtl Mátyás, a Megyei Közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő mondott. ( A beszéd teljes szövege olvasható a www.sopron.hu honlapon.) Az emlékoszlopot az alelnök úr és Kocsis János a Sopron-Balf Településrészi Önkormányzat elnöke leplezte le, majd Németh Antal esperes-plébános úr szentelte meg. A műsorban hallhatták még Márai Sándor: Mennyből az angyal c. versét H. Nagy Cecília előadásában, végül Kincses Ferencné emlékbeszéde következett. Az ünnepséget koszorúzás és a Szózat hangjai zárták.
írta: sobaten
Vissza a főoldalra   ◊   Vissza a cikkekhez
Valid XHTML ImpresszumKapcsolatTárhely
© Coypright 2008 Balf honlapja ♦ Minden jog fenntartva!
Designed and Coded by Homoki-Farkas Dániel & honlapkészítés-javítás weboldalszerviz.hu 2011
Valid CSS
Tested on IE7 and Firefox

Az oldal 0.0054 másodperc alatt készült el.

SPAM SPION   Google analytics   Idézetek   www.merleg.biz
Tradicionális Usui Reiki