Üdvözlünk Vendég! Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj
2024. április 19 - 7:31

Ma Emma napja van. Sok boldogságot kívánunk!

BOR- ÉS BABFESZTIVÁL 2009

A szervezők - a Balf Alapítvány - a József A. Műv.Ház munkatársai és a segítők is aggódva kémlelték az eget már péntek estétől. Sajnos a sejtés beigazolódott, szinte az egész szombati napon esett az eső, így a kültéri programok  máskor olyan kellemes atmoszférája ugyan elveszett, de a program - néhány áthidaló megoldással - mégis sikeres, összeszedett és jó hangulatú volt.

A délelőtt bizony döcögősen indult az eső miatt, még az ünnepélyes megnyitóra is viszonylag kevesen érkeztek meg, ám a délután folyamán azért megtelt a kultúrház. Amíg a közönség folyamatosan érkezett, már lehetőség nyílt a Balfi Borklub jóvoltából borok kóstolására és már nem sokkal dél előtt a szabadtűzön főtt babos ételek is elkészültek. Mindeközben Karácsony Róbert  tangóharmonika játékát hallgathatták a jelenlévők. Ő kitűnő hangulatot teremtett zenéjével és az esti órákban a kóstolók idjén mégegyszer hallhatta a közönség.


Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron megyei Közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő nyitotta meg az ötödik Bor-És babfesztivált Balfon. Beszédében a közösségek fontos szerepét és jelentőségét emelte ki,  rámutatott arra, hogy itt, Balfon a helyi közösség jól és egyre jobban teszi a dolgát.

A megnyitót követően kulturális programok sora következett. Elsőként a Balfi Kórus - Baader Erik vezetésével -  fokozta a jó hangulatot,  aztán a Fertőrákosi Fúvósok vérpezsdítő muzsikájában gyönyörködhettünk. A fertődi Esterházy Baráti Kör kórusa magas színvonalú kórusprodukcióval szórakoztatta a közönséget. Őket követte a nagyon várt és méltán népszerű Strokes Ütősegyüttes, majd a Fertőhomoki Horvát Egyesület "Kajkavci" csoportja következett, akik igényes muzsikájukkal és táncukkal méltán rászolgáltak a tapsra.

Az est fénypontja a babos ételek kóstolója volt: a babos rétestől és salátától kezdve babos sütemények és chilis-babos kompoziciók sokaságát kóstolhatták meg az érdeklődők, mindezt a balfi háziasszonyok jóvoltából, akik idén sem voltak restek és jobbnál jobb babos ételekkel várták a vendégeket. Köszönet érte.

Az estét végül Giczy Egon és zenekara zárta, akiknek muzsikájára aki akart táncolhatott is, ám ez a fajta zene a bor és babgulyás mellett üldögélő, beszélgető embereknek is örömet okozott.

♦♦♦ Módosítva: 2009-06-27 ♦♦♦

írta: sobaten
Vissza a főoldalra   ◊   Vissza a cikkekhez
Valid XHTML ImpresszumKapcsolatTárhely
© Coypright 2008 Balf honlapja ♦ Minden jog fenntartva!
Designed and Coded by Homoki-Farkas Dániel & honlapkészítés-javítás weboldalszerviz.hu 2011
Valid CSS
Tested on IE7 and Firefox

Az oldal 0.0056 másodperc alatt készült el.

SPAM SPION   Google analytics   Idézetek   www.merleg.biz
Tradicionális Usui Reiki