Üdvözlünk Vendég! Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj
2024. március 29 - 7:29

Ma Auguszta napja van. Sok boldogságot kívánunk!

Koszorúzás Balfon, a Nemzeti Emlékhelyen a Radnóti Centenárium alkalmából

A Hangraforgó Együttes Radnóti Miklós Majális c. versének megzenésített adta elő, majd Kocsis János, Sopron-Balf Településrészi Önkormányzatának elnöke köszöntő beszédet mondott.

Ezt követően Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyülés alelnöke emlékezett. Beszédében kiemelte az összefüggést, a sorsközösséget  Radnóti Miklós, és az itt  halálukat lelt mártírok között.

A Balfi Színjátszókör egy részletet adott elő  a Szerb Antal, Sárközi György  és Halász Gábor írásaiból összeállított "Előre emlékezés" c. műsorából, melyet 2008-ban, a Nemzeti Emlékhely alapkő letételekor, a nemzetközi konferencián mutatott be először nagy sikerrel. ( Közreműködtek a színpadból H. Nagy Cecília és Mihalik Tamás) Majd H. Nagy Cecília adta elő a Nemzeti Emlékhely szoborcsoportjának  alapgondolatát (is) idéző Radnóti verset, az "Erőltetett menet"-et.

Végül A Hangrafogó Együttes Radnóti: Töredékek c. megrendítő költeményének megzenésített változatát adta elő.

Zárómomentumként az emlékezés és kegyelet koszorúit helyezte el Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, Kocsis János, a részönkormányzat elnöke, a Radnóti Miklós Irodalmi Társaság nevében Szabó József , a társaság elnöke, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár nevében dr. Horváth József  könyvtárigazgató.

 

írta: sobaten
Vissza a főoldalra   ◊   Vissza a cikkekhez
Valid XHTML ImpresszumKapcsolatTárhely
© Coypright 2008 Balf honlapja ♦ Minden jog fenntartva!
Designed and Coded by Homoki-Farkas Dániel & honlapkészítés-javítás weboldalszerviz.hu 2011
Valid CSS
Tested on IE7 and Firefox

Az oldal 0.0054 másodperc alatt készült el.

SPAM SPION   Google analytics   Idézetek   www.merleg.biz
Tradicionális Usui Reiki